FAQ Corona

Veel gestelde vragen in verband met het Coronavirus.

Makelaar1 is een NVM-internetmakelaar en wij doen als internetmakelaar grotendeels alles al digitaal. Wij hebben minimaal fysiek contact waardoor onze dienstverlening grotendeels gewoon door kan gaan. Ook bij ons zullen een groot gedeelte van onze medewerkers thuis werken. Wij doen er alles aan om de overlast voor onze klanten tot een minimum te beperken.

Kan ik de bezichtigingen of het bezoek van een van onze makelaars door laten gaan?
Ja, dat kan, mits u de richtlijnen van het RIVM hanteert. Dit geldt voor zowel uzelf en de eventuele overige aanwezigen in uw woning, als voor de mensen die bij u het huis binnenkomen.

Wanneer u een bezichtiging plant, is het van belang dat u het volgende in acht neemt:
Bel op de dag dat de kijkers bij u langskomen, met de kijkers en vraag ze of ze verkoudheidssymptomen en/of koorts hebben. Als dit het geval is, mag de afspraak niet doorgaan. Vraag dan aan uw kijkers om contact met u op te nemen zodra de klachten minimaal 24 uur zijn verdwenen.

Deel ze ook mee dat ze alleen bij u op bezoek mogen komen als zij de richtlijnen van het RIVM in acht nemen. Hanteer deze regels ook voor uzelf en uw gezin. Mocht u of een van uw gezinsleden deze symptomen vertonen, zeg dan de afspraken af, totdat de klachten minimaal 24 uur zijn verdwenen.  Onze makelaars houden zich hier ook aan. Het kan dus zijn dat een afspraak met onze makelaar op het laatste moment door ons wordt afgezegd. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Houd u tijdens elke bezichtiging (ook de afspraak met een van onze makelaars), aan de volgende maatregelen:
- Geef elkaar geen hand
- Was voor en na de bezichtiging uw handen
- Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
- Blijf op gepaste afstand van elkaar (minimaal 1,5 meter)
- Raak niet onnodig veel zaken (zoals deurklinken) aan tijdens de bezichtiging

Is het verstandig om nu een open huis te organiseren?
Nee. In verband met het Coronavirus ondersteunen wij dit voorlopig niet. U kunt er wel voor uzelf voor kiezen om een Open Huis op afspraak te houden. Plan hiervoor voor uzelf een tijdsblok in, en plan de afspraken binnen dit tijdsblok, maar ruim na elkaar, zodat men elkaar niet tegenkomt. Houd u ook hier aan de regels zoals hierboven beschreven, en verlang dit ook van iedereen die komt kijken.

Kan de fotografie van mijn woning gewoon doorgaan?
Ja, onze fotografieservice draait gewoon door, waarbij de voorzorgsmaatregelen van het RIVM in acht worden genomen.

Vragen over uw koopakte
In verband met de snelheid van de verwerking verzoeken u om uw vragen zo veel mogelijk via de e-mail te stellen. Mocht u vragen hebben over uw koopakte, dan kunt u onze medewerkers daarvoor bereiken via het e-mail adres administratie @makelaar1.nl    

Overige vragen aan Makelaar1
Voor alle overige vragen kunt u mailen naar het e-mail adres van info @makelaar1.nl

Indien er vragen zijn over het bovenstaande dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij doen er alles aan om u in deze periode zo goed mogelijk van dienst te kunnen blijven zijn.

Met vriendelijke groet,

Het Team van Makelaar1